Film och Skit

Nya asiatiska äventyr! Den här veckan har vi kollat in två nyare filmer av lite mer alternativa slag. Eftersom det är nya filmer håller vi spoiler-nivån låg.
Man on High Heels är på ytan en hårdkokt neo-noir-snutrulle. Egentligen är det en historia om en man som vill bli kvinna. Det hela hanteras med överraskande klass, och vi båda var positiva till filmen.
Miss Zombie är den senaste filmen från regissören Sabu. Vi båda är fans av Sabu, och den här filmen visar att han fortfarande har kvar stinget!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_110.mp3
Category:general -- posted at: 9:50pm CEST

Högt och lågt! Den här veckan har vi sett filmer som tillsammans verkligen känns väldigt "Film och Skit".
The Music Lovers är Ken Russels Tchaikovsky-film från 1970. En film som siktar mer på känsla, snarare än ord, för att driva fram historien. Vi båda gillade den.
Bloodfist III: Forced to Fight
 är en actionmacka med Don "The Dragon" Wilson. En fängelsefilm vars mest utmärkande drag är mängden denim som alla karaktärer bär. Ingen annan film kommer i närheten! Inte så mycket att hämta här annars, och filmen kan nog skippas.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_109.mp3
Category:general -- posted at: 10:23pm CEST

Tvåordstitlar! Nyare filmer den här veckan, så vi gör en poäng av att inte spoila något.
Jupiter Ascending är senaste filmen från Wachowskisarna.  Filmen har några intressanta punkter, men är fundamentalt trasig.
Tokyo Tribe är en hip hop-musikal satt i ett hyperurbant Tokyo. Det är en underbar idé som inte är klockrent genomförd. Trots skavanker tycker vi ändå att den är värd att se.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_108.mp3
Category:general -- posted at: 10:02pm CEST

Galna effektspektakel! Den här veckan har vi kollat in två riktigt galna filmer från Hong Kong respektive Taiwan. Skyhöga ambitioner effektmässigt som realiseras med spottstyver.
Holy Flame of the Martial World är en Bröderna Shaw-film från 1983. En fullständigt vansinnig film med folk som flyger runt som vettvillingar skjutandes kung fu-laser från händerna. Den är definitivt värd att se, men kräver ganska stor vana av den här erans Hong Kong-filmkonventioner.
Dragon Ball: The Magic Begins är en filmatisering från 1991, av den kända serien. Hög ambition, med massor av effekter. Den spenderar dock mycket tid på hemsk humor, vilket gör filmen ganska smärtsam att se.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_107.mp3
Category:general -- posted at: 11:30pm CEST

1