Film och Skit

Samurajepos! Vi avslutar året med två rediga samurajfilmer.
Samurai Rebellion är en film från Masaki Kobayashi - regissören av Film och Skit-favoriten Seppuku. I filmen spelar inte bara Toshiro Mifune, utan också Tatsuya Nakadai! Med andra ord är den så späckad av förutsättningar så man nästan spricker. Som tur är levererar filmen! Vi båda älskade den.
Heaven and Earth är ett försök till historiskt epos från Haruki Kadokawa - miljardärsarvingen till Kadokawa-förlaget. Den är proppad med statister som springer fram och tillbaka, men andra kvalitéer än det saknas. Ingen av oss var mycket för filmen. Rekommenderas endast till samurajfilmsfantaster.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_102.mp3
Category:general -- posted at: 11:48pm CEST

God jul! I och med juletider lyckades vi samla ett större gäng den här gången, för att ha det trevligt med ninjafilm. Stefan, Danne, och Ryn gästar. Vi såg också senaste Hobbit-filmen.
Ninja: The Protector är en dussin-ninja-film från mästaren Godfrey Ho. Den hade några unika stunder, en motorcykel-duell t.ex., men är nog en film som kan skippas.
Hobbit del 3: Femhäraslaget är avslutningen på Peter Jacksons filmatisering av Bilbo. Vi var alla helt ok med filmen. Ett imponerande visuellt spektakel, som tyvärr inte engagerar känslomässigt dock.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_101.mp3
Category:general -- posted at: 9:34pm CEST

Film och Skit avsnitt HUNDRA! Det känns toppen att vi har nått hit, och för detta pratar vi om en extremt viktig film - The Ninja Mission!
Det var sannerligen en stolt stund att kunna prata om en av de största svenska filmerna genom tiderna. Den är verkligen värd avsnittets längd - två timmar. Att se filmen är inte bara ett måste, den är också en symbol för ett förlorat filmsverige. En tragedi.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_100.mp3
Category:general -- posted at: 11:46pm CEST

Ännu en biltur! Vi var till Dreamhack den här helgen, det fanns ingen chans att klämma in film och pod på det vanliga viset. Så ännu ett bilavsnitt! Än en gång pratar vi om filmerna som formade oss i unga dagar.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_99c.mp3
Category:general -- posted at: 10:40pm CEST

Spännande fortsättning! På hemfärd från Västervik körde vi inspelning i bilen igen. Vi fortsätter berättelsen av vår filmbakgrund.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_99_bonus.mp3
Category:general -- posted at: 10:04pm CEST

Det blir inte alltid som man tänkt sig! Vi hade tänkt tänkt se en film, men i stället åkte vi ner till Västervik för att träffa vänner. Vi spelade in veckans avsnitt under bilfärden dit. Det vi pratar om är vår filmbakgrund - filmer som influerat oss särskilt, och hur vi blev så filmintresserade som vi är. Vi börjar i barndomen, men hoppar fram och tillbaka, med gott om sidospår.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_99.mp3
Category:general -- posted at: 10:03pm CEST

Sir Lord Brother Snipes! Ett starkt behov av att åtnjuta Wesley Snipes, ledde oss till att återbesöka hans tidiga karriär. Avsnittet blev långt - 2½ timme.
New Jack City är en gangsta-rulle från 1991. Stöpt i tiden, och proppad med cool stil och dialog! Vi båda gillade den.
Passagerare 57 är en simpel actionmacka från 1992. Inte direkt en film som siktar högt, men vi båda charmades av antagonisten och (så klart) Wesley Snipes. Den är också del av det vi i podden brukar kalla "videobandseran", så vårt prat om filmen är ganska färgad av nostalgi från tidiga tonåren.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_98.mp3
Category:general -- posted at: 10:51pm CEST

Tjolahopp! Fjärde omgången av Stockholms Filmfestival här. Filmerna den här gången är The Tribe och The Rice Bomber. Första paret filmer vi var mer negativa för...

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Festivalspecial_2014_4.mp3
Category:general -- posted at: 9:45pm CEST

Här är vi igen, för ett till miniavsnitt med festivalfilmer! Den här gången är det filmerna Maps to the Stars, och Nightcrawler.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Festivalspecial_2014_3.mp3
Category:general -- posted at: 11:30pm CEST

Hårda män! Den här gången är det nya filmer som gäller, med hårda män som gör hårda saker. Både Daniel och Stefan gäster! Vi spelade in i ett kafé, så det är sämre ljudkvalité än vanligt.
Interstellar är Christopher Nolans nya film. Snyggt dunder och brak som vanligt, vi alla var positiva till filmen.
John Wick är en hårdkokt actionmacka i regi av två stuntmän. Vi alla blev förtjusa i filmens värld och våld.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_97.mp3
Category:general -- posted at: 10:48pm CEST

Andra festivalspecialen här! Den här gången pratar vi om filmerna Reality, och The Divine Move.

Direct download: Film_och_Skit_-_Festivalspecial_2014_2.mp3
Category:general -- posted at: 12:17am CEST

Dags för Stockholms Filmfestival igen! Det betyder miniavsnitt löpande allteftersom vi ser filmer. Först ut filmerna Aberdeen och Ping Pong Summer. Som förra året gästar TQ, och som förra året är det sämre ljud pga inspelning med mobiltelefon.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Festivalspecial_2014_1.mp3
Category:general -- posted at: 11:51pm CEST

Japansk cyberpunk! Vi har kollat in två tidiga filmer som banade vägen för genren i Japan.
Burst city är en punkrock-musikal från 1982, satt i ett dystopiskt framtida Japan. Det är en film med hög energi och äkta attityd. Vi båda gillade den!
Death Powder är en flippad science fiction-film från 1986. Ett rörigt projekt, av en musiker/skådespelare som verkar haft en väldigt spretig vision. Det kan vara den konstigaste filmen vi sett för podden, och den var ganska ordentligt misslyckad tyckte vi.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_96.mp3
Category:general -- posted at: 11:08pm CEST

Tjuv, polis, och defenestrering! Det blev snutfilmer den här veckan, med en överraskande mängd defenestreringar. Varning - vi spoilar Firestorm, så hoppa till 1.01.00 om ni vill undvika det.
Firestorm är en actionrulle från Hong Kong-film som kom förra året. Andy Lau lyckas inte rädda den, och filmen var ganska misslyckad tyckte vi båda.
Maniac Cop är en skräckfilm med Robert Z'Dar - mannen med det bästa ansiktet i Hollywood. Inte en klockrent film, men vi rekommenderar vi den ändå.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_95.mp3
Category:general -- posted at: 12:28am CEST

Tillbaks i form! Till sist ett avsnitt i klassiska formatet, med både Alex och Per. Vi såg ordentliga skitfilmer, som gav oss mycket att prata om! Det blev ett långt avsnitt - 2½ timme.
Lucy är den senaste filmen från Luc Besson. Vad håller han på med egentligen?! Det här är en film som bör ses i soffan med vänner, där man kan håna och kommentera filmen fritt. Japp, den är så dålig. Varning - vi visar ingen respekt, och spoilar filmen totalt. Hoppa till tidpunkt 1:05:30 om ni vill skippa vårt prat om Lucy.
The Raiders of Atlantis är ett gammalt Italienskt mästerverk! Regi står den ökända Deodato för - mannen bakom Cannibal Holocaust. Atlantis är en underbar, proper skitfilm! Hipp musik, coola kläder, och feta stunts - bara några av sakerna filmen levererar. Den hamnar helt klart bland Film och Skits favoriter. En film som måste ses!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_94.mp3
Category:general -- posted at: 10:57pm CEST

Rykande färskt! Vi lyckades klämma in två nya filmer i fredags, så det blir vad vi pratar om den här gången. Stefan och Peter gästar.
Dracula Untold är en origin-story om Dracula. Ett storbudget-spektakel, där ingen verkar ha brytt sig. Filmen var i alla fall bara 90 minuter, så den var väl harmlös på det viset.
Gone Girl är David Finchers senaste film. Stämningsfull och spännande, en film som gjorde det mesta rätt!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_93.mp3
Category:general -- posted at: 6:39pm CEST

Blandad kompott igen. Vi har kollat in något nytt bra, och gammalt dåligt. Det var sannerligen inte bättre förr! Alex behövde rycka in i arbetet, så Stefan och Peter gästar Per för veckans filmer.
Enemy är en ny film från kanadensaren Denis Villeneuve. Vi alla tyckte den var snygg och intressant. Mycket sevärd, även fast man kanske inte begriper allt som händer.
Force: Five är en kampsportsfilm från 81, från "regissören av Enter the Dragon". Filmen begår dödssynden att vara tråkig. Actionscener, karaktärer, dialog etc är också usla, så det fanns inte mycket att hämta här. Filmen hade inte ens särskilt hipp musik! Usch!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_92.mp3
Category:general -- posted at: 8:33pm CEST

Blandad kompott. Med Per på flyget påväg tillbaks från österlandet så söker Alex och Stefan själsfrid med riktigt film. Frank är en helskön indierulle från 2014 som gör nästan allt rätt. Vi kan såklart inte lämna karatefilmsgenren ifred så vi spanar även in China O'Brien. En klassisk skräpfilm från 1990 som är mer 80-tal än 80-talet.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_91.mp3
Category:general -- posted at: 10:57pm CEST

Dynga! Med Per på semester i fjärran östern skrapar Alex och Stefan botten på tvspelsfilms-tunnan och hittar oförlåtlig skitfilm. Tekken 2: Revenge of Kazuya är en kalkonsoppa av episka proportioner och Tekken: Blood Vengence är en minst lika rutten fisk levererad av skaparna av spelet. Det blir en del bittra tårar när vi ser våra kära Tekken-spel blir hanterade på det här viset, men vi kan inte låta bli att prata länge om varje film. Varning för en del nördig speljargong utfärdas.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_90.mp3
Category:general -- posted at: 3:06pm CEST

Pinnar! Vi fokuserar på bara en film den här veckan - Eight Diagram Pole Fighter. Det är en Hong kong-film från 1983, där slagsmålen har mycket fokus på pinnar. Stefan och Danne gästar, och vi alla gillade filmen.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_89.mp3
Category:general -- posted at: 1:59am CEST

Tv-spels-film! Utgivningen av AVGN-filmen ledde oss att köra på ett tv-spels-tema den här veckan!
Angry Video Game Nerd: The Movie är James Rolfes första långfilm. Han är känd sedan länge för sina videor om gamla skitspel. Det var härligt att se att hans försök på en långfilm levererade i de flesta aspekter. Inte klockren, men en överlag rolig, trevlig och glädjande film!
The Wizard är en... klassisk tv-spels-film? Ett ganska underligt manus med mycket allvarligt familjedrama, och skamlös Nintendo-reklam. Den är definitivt värd att se, ett fascinerande barn av sin tid!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_88.mp3
Category:general -- posted at: 10:47pm CEST

Annorlunda skräck! Den här veckan har vi kollat in två skräckfilmer, som avviker lite från mängden. Daniel gästar.
The Beast Must Die är en varulvsfilm från 1974. Det är en detektivhistoria för tittaren, där vi bjuds in att luska ut vem som är varulven. Festliga grejer tyckte vi!
The Lords of Salem är senaste filmen från Rob Zombie. Vi fann filmen förvirrad över sitt framförande, med ett resultat som inte var helt lyckat.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_87.mp3
Category:general -- posted at: 2:10am CEST

Varning! Enligt sommartradition kommer här ett bonusavsnitt, inspelat under natt till småtimmarna, med inflytande av alkohol. Det hela är av väldigt tvivelaktig kvalité! Vi sitter samtalar till youtube-videor. Det finns stunder av värdigt innehåll, men mest dumheter. Lyssna på egen risk!

Lite av det som händer under avsnittet:
Fightingspel
Alex och per och kampsport
En hipp tröja
El Maco tänker på hamburgare
Per skrattar så han nästan börjar gråta
Det där ögonblicket när man lutar på en stol och...
Geografilektion Japan
Uchinaguchi
Den där mexikanska trumman!
Atrappbarn för att stoppa privata drönare
Boom clap, the tune of 2005
Ore wa Tokyo umare, hip hop de sodachi!
Gå på gatan-spel, det svänger ju för fan!
Smaka en haya!
Post-scene
80talet hade inte kunna komma på den här låten.
Jakten efter en musikvideo där någon sitter i en sjukstol
Knattedisco
Katten gillar funk

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_86.mp3
Category:general -- posted at: 11:50pm CEST

Ursinne! Veckans filmer är arga! För att kunna hantera detta, gästar Peter.
Rampage: Capital Punishment är det senaste Uwe Boll-mästerverket. Det är uppföljaren till Rampage, och som i den försöker herr Boll sig på något nytt. Vi alla tyckte det var intressant, man vet aldrig var man har den här mannen!
Rage är det senaste Nicolas Cage-mästerverket. Fast egentligen inte... En typisk mellanfilm för Cages karriär, och även en typisk mellanfilm för oss som tittare. Kan skippas.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_85.mp3
Category:general -- posted at: 10:47pm CEST

Gubbfest! Med Alex tillbaka har vi fullt ös med en ny actionmacka, och en gammal Hong Kong-film. Stefan gästar.
The Expendables 3 är den senaste filmen i gubb-action-serien. Den misslyckas i ganska mycket, men Wesley Snipes, Mel Gibson och Antonio Banderas skiner. Vi lämnade ändå salongen leende.
The Snake, The Tiger and The Crane är en gammal Hong Kong-film från 1975 eller 1980, källorna håller inte riktigt med. Vi tyckte filmen var skit i alla avseenden. Den misslyckas till graden att den antagligen är helt obegriplig för de som inte är ordentligt insatta i genre-konventionerna.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_84.mp3
Category:general -- posted at: 9:19pm CEST

Direkt till video! Kortare avsnitt den här veckan, med två nya filmer. En av dem borde gått direkt till video, men SF beslutade visa den på bio. Den andra gick just direkt till video, oförtjänt. Alex borta igen, så Peter gästar.
The Purge: Anarchy är den andra "Purge"-filmen. Verkar bli en ny franchise att se fram emot årligen! Den första filmen var skit, uppföljaren här var ganska skoj! En bra film att se i vardagsrumssoffan i sällskap.
The Zero Theorem är den senaste Terry Gilliam-filmen. Gilliam har alltid en distinkt visuell känsla i sina filmer, och är alltid värd att kolla in. Vi kände dock inte att filmen var ett exempel på när alla bitar faller på plats för honom.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_83.mp3
Category:general -- posted at: 7:39pm CEST

Oväntade kvalitéer! Båda veckans filmer kommer från regissörer där vi inte riktigt visste vad vi skulle få. Vi fick kvalité! Alex kunde inte vara med med här veckan, Stefan och Danne ryckte in för att förstärka!
Guardians of the Galaxy är den senaste Marvel-filmen. Regi av James Gunn som kommer från Troma-skolan! Vi alla blev ordentligt charmade, och tyckte om filmen.
The Double (2013) är en filmatisering av Dostojevskij-historien med samma namn. Manus och regi av Richard Ayoade, som vi känner från The IT Crowd och Garth Marenghis Darkplace. Svart humor och bäcksvart visuell noir-stil levererade ordentligt. Filmen var inte kanske klockren hela vägen, men rekommenderas!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_82.mp3
Category:general -- posted at: 10:32pm CEST

Spektalekfilm! Den här gången är det bara ny film vi pratar om. Det är ganska stor klasskillnad på filmerna.
Apornas planet: Uppgörelsen är en komiskt intetsägande titel. Nästan lika dålig som den engelska titeln! Vi båda tyckte om filmen.
Hercules: The Tracian Wars är ännu en hemsk titel. Det är originaltiteln i alla fall. Det är svårt att rekommendera filmen, men den gjorde oss inte arga i alla fall.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_81.mp3
Category:general -- posted at: 12:57am CEST

Vänner till räddning! Med jobb och annat i vägen, blev detta en vecka där Per & Alex inte skulle kunna åstadkomma ett avsnitt. Av lycklig slump dock, spelade bröderna Stefan och Niklas in en specialare åt oss, just den här veckan! Det tackar vi för! Ett riktigt bra filmval är det också!
Filmen de pratar om är The Warriors, en underbar film från 1979, regisserad av mästaren Walter Hill.

Direct download: irFOS01-Warriors.mp3
Category:general -- posted at: 8:32pm CEST

Nordisk skräck! Den här veckan har vi kollat in två skräckfilmer från hemtrakterna här uppe i norr.
Frostbiten är en svensk skräck-komedi från 2006. Den är väldigt ojämn, med fler brister än styrkor. De pratande hundarna är helfestliga dock!
Trolljegeren är en norsk "found fotage"-film från 2010. Den börjar starkt, men börjar vela iväg lite väl utdraget efter ett tag.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_80.mp3
Category:general -- posted at: 3:37pm CEST

Hipp musik! Båda veckans filmer har bra jävla musik, stöpt i 70-tal.
Casa de mi Padre är en komedi med Will Ferrell, där han pratar spanska. En helskön film tyckte vi båda. Inte mycket att klaga på!
Phantom of the Paradise är Brian De Palmas rockmusikal från 1974. En film som ger ett kaotiskt ihopslängt intryck, på gott och ont. En bra film dock! Var vi överens om.
Båda filmerna gav ganska mycket att prata om, så avsnittet är över två timmar långt.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_79.mp3
Category:general -- posted at: 11:02pm CEST

Hårda knytnävslag och tuff karate! Den här veckan tar vi en paus från senaste tidens mastodontavsnitt. Vi har sett bara en film - The Raid 2: Berandal. Det är förstås uppföljaren till den suveräna actionfesten från 2011. Tvåan här försöker sig på att vara ett gangsterepos. Ingen av oss tyckte det var helt lyckat, men actionscenerna är fortfarande av toppkvalité.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_78.mp3
Category:general -- posted at: 9:38pm CEST

Road trip! Med en helg upptagen av midsommarfirande, blev vi tvungna att spela in i bilen. På vägen till och från Västervik har vi spelat in när vi pratar om allt möjligt i bilen. Med detta är det förstås sämre ljud, men vi kör på ändå! Vid mitten är det några passager som är svåra att höra pga att mikrofonen hamnade knasigt, men det försvinner. Ännu ett långt avsnitt - strax över två timmar.

Under färden diskuteras bland annat:
Dan Abnett
Svemenster och Svenska Akademien
Fist of Fury aka Fruktans Nävar aka The Chinese Connection aka Dragens Knytnaeve
Bruce Lee
Vem är the Tom Cruise of Sverige?
The dark age of comic hero book-movies
Per kör på en fågel
Ben Affleck
Digilistan
Melodifestivalen
Bloodsport
Kumite! Kumite! Kumite!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_77.mp3
Category:general -- posted at: 7:33pm CEST

Den här veckan fokuserar vi på en film - 2019: After the Fall of New York. Filmen visade sig ha många propra skitfilms-kvalitéer, vilket gav oss mycket att prata om. Stefan och Ryn gästar.
Vi pratar också lite om Pansarkryssaren Potemkin och John Dies at the End.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_76.mp3
Category:general -- posted at: 1:14pm CEST

Avsnitt 75 innebär att vi borde se något speciellt. För detta tog vi Hard Ticket to Miami. Den senaste Tom Cruise-scifi-filmen hade också premiär, så vi pratar även om den. Hard Ticket lyckades dra ut mycket prat från oss, så avsnittet blev långt, över två timmar.
Edge of Tomorrow är vad "Måndag hela veckan" hade blivit om det var en anime. Vi båda gillade filmen!
Hard Ticket to Hawaii är en film som ofta hamnar högt upp på bra skitfilms-listor. Trots att ingen av oss gillade filmen särskilt mycket, fann vi mycket att prata om.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_75.mp3
Category:general -- posted at: 9:53pm CEST

Hundra år gammal film! Tre timmar var den också! Det var dags att ta sig an den ökända klassikern The Birth of a Nation... Vi värmde upp med en lite nyare dokumentär.
20 Feet from Stardom är en Oscar-vinnande dokumentär som handlar om bakgrundssångare. Värd att se tyckte vi båda!
The Birth of a Nation var en kontroversiell film redan när den kom ut, 1915. Den var mer motbjudande än väntat i sitt budskap och genomförande. Den borde dock ses om man har film- eller historieintresse.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_74.mp3
Category:general -- posted at: 11:41pm CEST

Hämnd! Två filmer med hämnd-tema den här veckan. Vi kunde inte sluta prata om den andra filmen vi såg, så andra halvan står för tre fjärdedelar av avsnittet.
Blue Ruin är en thriller från 2013 som finansierades med kickastarter! (länk) Det är en film som lyckas vara intensivt spännande och lågmäld på samma gång. En riktigt bra film tyckte vi båda.
Five Element Ninjas är en Shaw brothers-film från 1982. Knasiga ninjor, hjältar i mantlar, och sprutande blod höll oss tillräckligt underhållna för att rekommendera filmen.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_73.mp3
Category:general -- posted at: 10:54pm CEST

Veckans avsnitt är det längsta vi hittills gjort! Godzilla är förstås tungviktaren, det krävde extra tid.
Godzilla (2014) verkar motta väldigt blandade reaktioner. Vi pratar mycket och länge om filmens misslyckanden och triumfer. I slutändan tycker vi ändå den är värd att se. Godzilla är Kungen!
High Kick Girl!  är en japansk kampsportsfilm från 2009. Den är riktigt usel i stort sett alla kategorier. Det finns proper karate i den dock, om man kan bortse från hemskt foto och skit klippning.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_72.mp3
Category:general -- posted at: 10:16pm CEST

Dynga! Blev inte så noga utvalda filmer den här veckan, och det visade sig bli ganska hemska saker vi såg. Stefan gästar.
Seeking Justice är en hämnd-film med Nicolas Cage. Vi hade hoppats på en hård Nick Cage som skipar rättvisa, men icke! Vi alla tyckte ganska rejält illa om filmen.
Evil Brain From Outer Space är en amerikansk ihopklippning av tre japanska filmer. Den rekommenderas inte, men det var ganska rolig att prata om filmen.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_71.mp3
Category:general -- posted at: 5:26pm CEST

Jämmer och elände! Den här veckan har vi visat varandra en film, som den andre inte har sett.
Plague Dogs är en animerad film från 1982. Två hundra rymmer från en forskningsanläggning. En mörk film som vi båda gillade.
Blood and Bone är en kampsportsrulle från 2009. Hjälten kommer ut från fängelse, och börjar skipa rättvisa i en underground-kampturnering. Filmmässigt ganska amatörmässig, men den har kvalitéer i actionscenerna.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_70.mp3
Category:general -- posted at: 1:33pm CEST

Korruption! Vi börjar avsnittet med att prata om varsin film vi har sett under veckan. Huvudfilmen för veckan är dock Confessions of a Dog, som vi pratar mer än en timme om.
The Amazing Spiderman 2 är den senaste filmen i den serien. Alex tyckte den var positivt överraskande.
Onibaba är en japansk skräckfilm från 1964. Det är en ganska speciell film, och Per gillade den.
Confessions of a Dog är en över tre timmar lång attack på den japanska polisen. En mycket intressant film som vi båda tyckte om.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_69.mp3
Category:general -- posted at: 12:17am CEST

Hundplågeri! Det slumpade sig så att båda veckans filmer innehåller hundplågeri. Båda har också en koppling till Israel. Stefan gästar avsnittet.
Big Bad Wolves är en thriller från Israel som kom förra året. Tydligen Tarantinos favoritfilm 2013. För vår del var vi väl generellt positiva, men alla tre hade diverse reservationer.
Paranormal Activity: The Marked Ones är den femte filmen i Israel-amerikanen Oren Pelis serie. Som vanligt med den här serien blev vi positivt överraskade.

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_68.mp3
Category:general -- posted at: 10:38pm CEST

Amerikanska 50-talsmusikaler! Inte direkt ett typiskt tema för Film och Skit, men det är ju bara att köra på! Vi gillade båda filmerna, och det blev ett långt avsnitt - 2 timmar och 10 minuter.
Oklahoma! från 1955 är en film som mest handlar om vackra morgnar.
Seven Brides for Seven Brothers från 1954 är en film med ganska lustiga inslag. Bland annat kidnappning följt av stentungt Stockholms-syndrom.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_67.mp3
Category:general -- posted at: 12:09am CEST

Maximal kontrast! Alex blev sjuk, så Peter rycker in för att prata om veckans filmer.
Det blåser upp en vind är Miyazakis senaste film. Det känns som ett personligt farväl, och vi båda tyckte mycket om filmen.
Cyborg Cop 2 är en film från Sam Firstenberg, känd från American Ninja, och American Ninja 2. Ganska långt bort från Det blåser upp en vind med andra ord. 

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_66.mp3
Category:general -- posted at: 9:56pm CEST

Chris Evans! Slumpen ledde oss till att se tre filmer med koppling till varandra. Den största kopplingen är förstås Chris Evans, som är med i två av filmerna. Vi var positiva till alla av veckans filmer:
The Grand Budapest Hotel är den senaste filmen från Wes Anderson. 
Captain America The Winter Soldier är ännu en sån där film.
Snowpiercer är en koreansk science fiction-film från regissören som gjorde Memories of Murder och Mother. Något som inte kom med i podden, trots att Per gillar båda filmerna...

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_65.mp3
Category:general -- posted at: 10:55pm CEST

Indiskt gangster-epos! Veckans film är Gangs Of Wasseypur (2012) - en fem och en halvtimme lång film! Likt Kill Bill och Red Cliff, delades den upp i två delar. Filmen var generellt lyckad, med många grepp som kändes förfriskande.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_64.mp3
Category:general -- posted at: 11:16pm CEST

Ninja-film! Att det tog så här lång tid innan vi tog oss an ninja-filmer! För detta uppdrag gästar både Stefan och Danne. Filmerna:
9 Deaths of the Ninja (1985) är en HELT GALEN film! Tanken var nog att kombinera James Bond med Sho Kosugis ninjamaner. Resultatet är otroligt, och måste ses.
El Ninja Mexicano (1991) är en ninja-film från Mexico. De få kvalitéerna den har dränks av meningslösa dialogscener som fortsätter i evighet.
Vi pratar också om de bästa ninjafilmerna genom tiderna. Till vår skam glömde vi bort att nämna Ninja 3: The Domination!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_63.mp3
Category:general -- posted at: 10:07pm CEST

Lite mer av en "highbrow"-vecka den här gången.

Vampyrernas Natt är Roman Polanskis skräckkomedi från 1967. En mycket snygg film, men som komedi är den ganska underlig.
The Act Of Killing är en dokumentär från 2012. Filmen handlar om personerna som utförde massakern i Indonesien 1965-66. Den är så tung som den låter, och väl värd att se.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_62.mp3
Category:general -- posted at: 9:56pm CEST

Stockholmsnatt! För första gången kollar vi in svensk film. Till detta har vi kört Stockholmsfilmer från 90-talet. Daniel gästar.
Sökarna är megaklassikern från 1993. En väldig sevärd film.
Nattbuss 807 baseras på en verklig händelse. Ingen av oss hade sett filmen, och den visade sig vara ordentligt dålig.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_61.mp3
Category:general -- posted at: 11:21pm CEST

Cage-rage! Mästaren Nicolas Cage är temat för veckans avsnitt! Stefan gästar för att hjälpa till i detta åtagande. Det blev ett mastodontavsnitt över två timmar långt, men det är vad The Cage kräver!
Vampire's Kiss är lite av den ultimata filmen för The Cage. Många Cage-memer kommer från just denna film. Filmen är inte så tokig den heller!
Ghost Rider: Spirit of Vengeance är den andra Ghost Rider-filmen. Regissörerna Neveldine & Taylor levererar lite av deras vanliga visuella säregenhet, men vi fann filmen ganska misslyckad annars.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_60.mp3
Category:general -- posted at: 12:01am CEST

Den här veckan blev det visst filmer av lägsta klass. Med Alex på äventyr i falukorvens hemstad, gästar Stefan och Danne för att återuppleva gamla dagar när affärer hade en "bargain-bin" med skumma filmer.
Wrong Turn 4 är den fjärde filmen i en serie som började starkt. Det är ungdomar-åker-på-en-väg-film av väldigt typiskt slag.
Nudist Colony Of The Dead är en zombie-musikal-komedi-film. Man ska inte underskatta hur deprimerad en dålig komedi kan göra en.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_59.mp3
Category:general -- posted at: 12:31am CEST

Vi har den här veckan kollat in nytt och gammalt.
Robocop är remaken på Robocop. Den försökte göra något eget av historien, och vi båda tyckte det var ganska lyckat.
Come Drink With Me är en en superklassiker bland Wuxia-filmer. Den gör skäl för sin status, men är inte utan problem.

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_58.mp3
Category:general -- posted at: 12:31am CEST

Veckans avsnitt är ett knippe seriösare filmer.
The Secret Life of Walter Mitty är en feelgood-film, och Ben Stillers regidebut. En trevlig film tyckte vi båda.
Slaget om Alger är så riktig film det bara kan bli - tungt tema, och intressanta val i hur det framförs. En film som måste ses.

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_57.mp3
Category:general -- posted at: 9:49pm CEST

En vecka med mycket jobb för Alex, så Peter rycker in för att hjälpa till med veckans filmer:
The Darkest Hour är en Scifi-skräckis (nåja), producerad av Timur Bekmambetov. Han fortsätter vara en Film och Skit-favorit.
Supersonic Man är en Stålmannen-kopia från Spanien. En dålig film med många knasigheter helt klart, men filmen lämnade oss ganska likgiltiga.

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_56.mp3
Category:general -- posted at: 1:21pm CEST

Den här veckan har vi kört två Hong Kong-filmer från 1985.
Hong Kong Godfather är en trevlig gangster-rulle där blodet flödar som vatten.
Mismatched Couple är en ganska smärtsam romantisk komedi med Donnie Yen och Yuen Woo-ping.

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_55.mp3
Category:general -- posted at: 10:51pm CEST

Ett år av Film och Skit! Med detta behövde vi ju fira med en speciell film!
Things, är en film från Kanada gjord 1989. Den här filmen är bortom dålig, på ett sätt där att säga "bortom dålig" är hopplöst otillräckligt. När man ser den här filmen, inser man, att man vet ingenting om skådespeleri, handling, eller ens rörliga bilder. Hälften av tiden sitter man och skrattar förvirrat, annars sitter man och bara gapar.

Vi pratar också lite kort om filmerna The Wolf of Wall Street, och Ninja 2.

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_54.mp3
Category:general -- posted at: 11:32pm CEST

Första avsnittet för 2014! Danne gästar.
Den här veckan har vi sett 12 Years A slave. En film som vi alla tyckte var bra, men med en hel del brister som inte är helt triviala.
I andra halvan pratar vi om filmåret 2013. Det här inslaget blev ganska utdraget, så episoden är lång - 2:14 lång.

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_53.mp3
Category:general -- posted at: 10:14pm CEST

1