Film och Skit

Amerikanska äventyr! Alex kunde inte vara med den här veckan, så Peter gästar för några slumpmässiga filmer.
The Patriot (inte den med Steven Seagal) är ett kostymepos från Roland Emmerich. Filmen är med rätta ganska bortglömd idag, men den ledde till intressanta jämförelser med nutida blockbusters.
Apollo 18 är en "found footage"-film från 2011. En film som Timur Bekmambetov har producerat. Man får intrycket att han kastade pengar till några slumpmässiga personer med en bra idé. Filmen var helskön! Med ynka 76 minuter hade den det goda hyffset att inte slösa vår tid heller.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_106.mp3
Category:general -- posted at: 8:35pm CET

Nya grejer! Vi körde på med en duo av nya filmer den här veckan.
Birdman är senaste filmen från Alejandro González Iñárritu, kanske mest känd för 21 gram och Babel. I Birdman tar han sig intressanta risker, och levererar på allt. Man skulle kunna säga att vi älskade filmen.
Taken 3 är ännu en Taken-film. Vi brukar gilla att se Liam Neeson springa runt och dela ut rättvisa, men i den här filmen hjälper inte det. Filmen misslyckas med det mesta. Man skulle kunna säga att vi hatade filmen.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_105.mp3
Category:general -- posted at: 9:34pm CET

VHS-fest! Mästaren Anders bjöd hem oss för att ta del av hans samling av kult-VHS:er. Vi letade länge efter en passande film, och landade på Mördarbina, The Bees (1978). Ingen av oss hade sett den, så annat än att John Saxon (från Enter the Dragon) var med, visste vi inte riktigt vad som väntade oss. Det visade sig vara en ganska förvirrad film, som bjöd på flera nya kvalitéer av skit. Den är värd att se om man är intresserad av sånt, men andra än skitfilmsentusiaster kan nog skippa filmen.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_104.mp3
Category:general -- posted at: 9:49pm CET

Mer kampsportsfilm! Blandat kompott den här veckan, av hårda knytnävslag och tuff karate.
Gymkata är ännu en film från Robert Clouse. Vi går i fällan om och om igen med den här regissören! Inte en helt lyckad film, trots det vinnande konceptet av att kombinera gymnastik och karate.
The Blade är en remake från 1995 av 60-talsklassikern The One-armed Swordsman. En riktigt trevlig film tycker vi båda, och det var ett gott återbesök.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_103.mp3
Category:general -- posted at: 7:15pm CET

1