Film och Skit

Chris Evans! Slumpen ledde oss till att se tre filmer med koppling till varandra. Den största kopplingen är förstås Chris Evans, som är med i två av filmerna. Vi var positiva till alla av veckans filmer:
The Grand Budapest Hotel är den senaste filmen från Wes Anderson. 
Captain America The Winter Soldier är ännu en sån där film.
Snowpiercer är en koreansk science fiction-film från regissören som gjorde Memories of Murder och Mother. Något som inte kom med i podden, trots att Per gillar båda filmerna...

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_65.mp3
Category:general -- posted at: 10:55pm CET

Indiskt gangster-epos! Veckans film är Gangs Of Wasseypur (2012) - en fem och en halvtimme lång film! Likt Kill Bill och Red Cliff, delades den upp i två delar. Filmen var generellt lyckad, med många grepp som kändes förfriskande.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_64.mp3
Category:general -- posted at: 11:16pm CET

Ninja-film! Att det tog så här lång tid innan vi tog oss an ninja-filmer! För detta uppdrag gästar både Stefan och Danne. Filmerna:
9 Deaths of the Ninja (1985) är en HELT GALEN film! Tanken var nog att kombinera James Bond med Sho Kosugis ninjamaner. Resultatet är otroligt, och måste ses.
El Ninja Mexicano (1991) är en ninja-film från Mexico. De få kvalitéerna den har dränks av meningslösa dialogscener som fortsätter i evighet.
Vi pratar också om de bästa ninjafilmerna genom tiderna. Till vår skam glömde vi bort att nämna Ninja 3: The Domination!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_63.mp3
Category:general -- posted at: 10:07pm CET

Lite mer av en "highbrow"-vecka den här gången.

Vampyrernas Natt är Roman Polanskis skräckkomedi från 1967. En mycket snygg film, men som komedi är den ganska underlig.
The Act Of Killing är en dokumentär från 2012. Filmen handlar om personerna som utförde massakern i Indonesien 1965-66. Den är så tung som den låter, och väl värd att se.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_62.mp3
Category:general -- posted at: 9:56pm CET

Stockholmsnatt! För första gången kollar vi in svensk film. Till detta har vi kört Stockholmsfilmer från 90-talet. Daniel gästar.
Sökarna är megaklassikern från 1993. En väldig sevärd film.
Nattbuss 807 baseras på en verklig händelse. Ingen av oss hade sett filmen, och den visade sig vara ordentligt dålig.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_61.mp3
Category:general -- posted at: 11:21pm CET

1