Film och Skit

Korruption! Vi börjar avsnittet med att prata om varsin film vi har sett under veckan. Huvudfilmen för veckan är dock Confessions of a Dog, som vi pratar mer än en timme om.
The Amazing Spiderman 2 är den senaste filmen i den serien. Alex tyckte den var positivt överraskande.
Onibaba är en japansk skräckfilm från 1964. Det är en ganska speciell film, och Per gillade den.
Confessions of a Dog är en över tre timmar lång attack på den japanska polisen. En mycket intressant film som vi båda tyckte om.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_69.mp3
Category:general -- posted at: 12:17am CET

Hundplågeri! Det slumpade sig så att båda veckans filmer innehåller hundplågeri. Båda har också en koppling till Israel. Stefan gästar avsnittet.
Big Bad Wolves är en thriller från Israel som kom förra året. Tydligen Tarantinos favoritfilm 2013. För vår del var vi väl generellt positiva, men alla tre hade diverse reservationer.
Paranormal Activity: The Marked Ones är den femte filmen i Israel-amerikanen Oren Pelis serie. Som vanligt med den här serien blev vi positivt överraskade.

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_68.mp3
Category:general -- posted at: 10:38pm CET

Amerikanska 50-talsmusikaler! Inte direkt ett typiskt tema för Film och Skit, men det är ju bara att köra på! Vi gillade båda filmerna, och det blev ett långt avsnitt - 2 timmar och 10 minuter.
Oklahoma! från 1955 är en film som mest handlar om vackra morgnar.
Seven Brides for Seven Brothers från 1954 är en film med ganska lustiga inslag. Bland annat kidnappning följt av stentungt Stockholms-syndrom.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_67.mp3
Category:general -- posted at: 12:09am CET

Maximal kontrast! Alex blev sjuk, så Peter rycker in för att prata om veckans filmer.
Det blåser upp en vind är Miyazakis senaste film. Det känns som ett personligt farväl, och vi båda tyckte mycket om filmen.
Cyborg Cop 2 är en film från Sam Firstenberg, känd från American Ninja, och American Ninja 2. Ganska långt bort från Det blåser upp en vind med andra ord. 

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_66.mp3
Category:general -- posted at: 9:56pm CET

1