Film och Skit

Det stora Force Awakens-avsnittet! Men det är inte allt! Vi pratar också om en gammal hård japansk yakuza-rulle! Det innebär mastodontlängd på avsnittet. Hoppa till 55m 30s om ni bara är intresserade av Star Wars-biten.
Deadly Fight in Hiroshima är den andra filmen i "Yakuza Papers"-serien, även känd som "Battles Without Honor and Humanity"-serien. Komplicerat värre, och det gäller även handlingen. Den har gott om goda stunder dock, särskilt när Sonny Chiba är i bild!
Star Wars: The Force Awakens pratar vi om i hundra minuter. Varning - vi pratar om allt utan förbehållning, så om ni inte har sett filmen kommer handlingen förstöras för er. Spoiler-varning som det kallas.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_136.mp3
Category:general -- posted at: 12:42pm CEST

Charmiga tider! Den här veckan pratar vi inte om Star Wars, det får vänta! I stället gästar Peter för att åtnjuta några trevliga filmer.
Børning är en racing-actionfilm från Norge. Mycket trevlig! Vi önskar Sverige kunde leverera liknande, men ack det går visst inte!
Death Promise är en gammal billig kampsportsfilm från 1977. Ett skitigt New York med älskvärda karaktärer, trevligt!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_135.mp3
Category:general -- posted at: 10:20pm CEST

Stjärnornas Krig! Vi pratar om de tre första filmerna. Vad mer finns det att skriva här egentligen. Det är tre underbara filmer, och vi hade nog kunnat prata på om dem hur länge som helst.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_134.mp3
Category:general -- posted at: 11:18pm CEST

Hallå! Vi var till Dreamhack den här helgen. På vägen hem har vi spelat in lite allmänt prat om festivalen. Stefan gästar.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_133.mp3
Category:general -- posted at: 6:47pm CEST

Avslutning på filmfestivalen!
Green Room - "Splattereffekterna är många, och goda."
Makeup Room - "Man gillar de inblandade!"
GTFO - "En film jag skulle kunna visa mina föräldrar."

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Festivalspecial_2015_4.mp3
Category:general -- posted at: 9:58pm CEST

Skjuter ett skott med två filmer från festivalen här igen!
Tale of Tales - "Det här hade varit en perfekt 90-minutersfilm."
Carol - "Mmm! Cate Blanchett!"

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Festivalspecial_2015_3.mp3
Category:general -- posted at: 12:30am CEST

Hallåj, ett miniavsnitt till från festivalen kommer här! Den här gången är det Animéradions Anders som gästar.
Miss Hokusai - "Jag blev charmad!"
Evolution - "Man måste gilla den här estetiken kanske..."

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Festivalspecial_2015_2.mp3
Category:general -- posted at: 10:18pm CEST

Bond... JAMES Bond!
Ett miniavsnitt där Per och Alex reflekterar över Spectre, och Craig-era bond i allmänhet. Vi har spelat in med mobiltelefon medan vi äter, så det är sämre ljud än vanligt.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_132.mp3
Category:general -- posted at: 9:16pm CEST

Snabbavsnitt från festivalen kommer här! Det är Per och TQ som ränner runt och spelar in med telefonen hastigt mellan varven.
Legend - "Den var helt ok!"
Yakuza Apolacypse - "Jävla skitfilm!"
Experimenter -  "Hon är vackrare än någonsin!"

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Festivalspecial_2015_1.mp3
Category:general -- posted at: 2:26am CEST

Osannolika filmer! Existensen av båda kvällens filmer känns ganska otroliga. Peter tar Alex plats den här veckan.
Casino Royale är den första filmatiseringen av boken med samma namn. Ett rörigt och påkostat projekt, som försöker vara en parodi på James Bond. Filmen är ett imponerande spektakel i många avseenden, men som film ett fiasko. Rekommenderas!
No Retreat, No Surrender är en ganska rak Hong Kong-film, satt i amerikansk miljö. I regi sitter Corey Yuen, en av legenderna bland kampsportsfilmer. Filmen är underbar! Charmig och härlig att se på!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_131.mp3
Category:general -- posted at: 11:06pm CEST

Tuffa engelsmän! Av en lycklig slump visade Filmhuset i Stockholm The Devils i fredags. Det ledde till ett avsnitt där Animéradions Anders gäster. Vi leds in på många viktiga sidospår. Avsnittet avslutas med ca. 20m av prat orelaterat filmerna.
The Devils är Ken Russells spektakel från 1971. Vilken film! Vi gillade den, och pratar mycket och gott om den! Måste ses!
Fire, Ice & Dynamite är Roger Moores första film efter han lade av med James Bond. Regi av en... Före detta olympisk skidåkare, och modedesigner?! Resultatet är flamsigt och utdraget. En film som kan tåla ses ändå, om man är på humöret.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_130.mp3
Category:general -- posted at: 9:54pm CEST

Rymden! Lite rymdtema den här gången, men till större delen är det James Bond som gäller. James Bond-biten blev så tung, att avsnittet är tre timmar långt. TRE TIMMAR!
The Martian är Ridley Scotts nya film. Vi båda gillade den.
Moonraker pratar vi om i över två timmar. Samtalet för oss till alla möjliga Bond-relaterade ställen. Vilken pod-session!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_129.mp3
Category:general -- posted at: 10:57pm CEST

Skräcken! Vi välkomnar mörkret med två nyare skräckfilmer.
Unfriended är en sån där Blumhouse-film. Gimmicken den här gången är att hela filmen utspelar sig på skärmen av en mac-dator. Vi gillar Blumhouse-filmer, och den här var ingen besvikelse! Skoj att se av många olika anledningar! Fantastiskt att filmen finns.
Soldiers of the Damned följer ett gäng soldater i andra världskriget på uppdrag i en hemsökt skog. Det låter ju lovande, men ack vilken hemsk film! Rekommenderas inte. Filmen är så hemsk att vi pratar om allt - varning för spoilers.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_128.mp3
Category:general -- posted at: 10:03pm CEST

Auteur-fest! Vi gottar oss i två filmer som präglas till väldigt stor del av deras regissörer. Alex kunde inte vara med, så Peter gästar avsnittet.
Nightbreed är en av Clive Barkers olycksdrabbade filmer. Vi synade den nyligen släppta "director's cut", och fann mycket att gilla i filmen. Rekommenderas!
Julie and Jack är mästaren James Nguyens första film. En imponerande usel film! Man ser tydligt ursprunget till hans senare Birdemic: Shock and Terror. Rekommenderas, särskilt om man gillade filmen Her.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_127.mp3
Category:general -- posted at: 10:20pm CEST

Rymdäventyr! Den här veckan håller vi oss till en film.
Starcrash är en italiensk Star Wars-kopia från 1978. Den levererar exakt vad man hoppas på av något med den beskrivningen. Rekommenderas!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_126.mp3
Category:general -- posted at: 9:54pm CEST

Vi är tillbaka! Vi återupptar våra studier av den fina skiten, med ett återbesök av gammalt, och utforskande av ny mark.
Revenge of the Nerds är en college-komedi från 1984. Antagligen en av de bästa av sitt slag, trots extremt tveksamt innehåll. Vi båda kände att den höll återbesöket!
Final Score är en Indonesisk actionmacka från 1988, av mästaren Arizal. Manus skriven av någon som knappt kan engelska, fullproppat med stunts och explosioner! Rekommenderas!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_125.mp3
Category:general -- posted at: 12:23am CEST

Sommarnatt med grillning! Enligt traditionen, har vi spelat in när vi pratar strunt under påverkan av alkohol. Vi turas om att välja låt från youtube, och pratar massa strunt. Det blir mycket 90-tal, och mycket trams, som antagligen ingen borde lyssna på. Ni har varnats!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_124.mp3
Category:general -- posted at: 10:09pm CEST

Sommartider! En konstant ström av stora högljudda filmer attackerar oss från alla håll. Den här veckan fokuserar vi på två av dem. Peter gästar.
Terminator Genisys är ännu en sådan där film. Den var fan inte bra. Vi alla hackar ner på filmen ganska ordentligt.
Jurassic World var överraskande bra! Rolig dinosaurie-action, med få saker att hata. Cool guy-Chris Pratt åker motorcykel och är ball.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_123.mp3
Category:general -- posted at: 12:14am CEST

Midsommartider! Det betyder att vi har spelat in i bilen på väg till vänner i Västervik. Varning - ljudkvalitén är tveksam, och samtalsämnena spretar. Danne gästar (och kör bilen).
Vi pratar bland annat om:
The Core
Prostitution
Into the Storm
Star Trek
Digilistan
Stephen King
Dannes filmhistoria

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_122.mp3
Category:general -- posted at: 10:30pm CEST

Bottenskrap! Med Alex borta, har Per och Peter grävt i botten av skräptunnan.
Radical Jack är en hemsk 90tals-rulle från 2000. Bland skådespelarna ser vi Miley Cyrus pappa, och Michelle Pfeiffers syster. Den må se ball ut, men den rekommenderas absolut inte.
Rock 'n' Roll Nightmare ser ju också ball ut, men tji fick man! En direkt till video-rulle från 87, med den kanadensiske rock-hjälten Thor. Den har roliga stunder, och var ändå ganska skoj att se.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_121.mp3
Category:general -- posted at: 11:18pm CEST

Den här gången pratar vi lite om filmerna vi sett under veckan, och sen huvudnumret - Mad Max: Fury Road. Den är chockerande bra, vi kunde inte tro våra ögon. Filmens existens är otrolig. Peter gästar.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_120.mp3
Category:general -- posted at: 11:55pm CEST

Skräp! Den här gången råkade vi ut för ordentlig dynga, men vi ångrar ingenting! Det är inte vår stil, det går emot Film och Skit-koden!
Skin Trade - Tony Jaa, Dolph Lundgren, Ron Perlman, Michael Jai White, Peter Weller, Cary-Hiroyuki Tagawa... Man kan tro att filmen skulle vara värd att se! Man kan ha fel.
The Marine 4: Moving Target. Jepp, det finns en film som oironiskt heter det. Den innehåller mycket spring i skogen. Rekommenderas endast till skogsentusiaster.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_119.mp3
Category:general -- posted at: 11:23pm CEST

Gammalt! Den här gången har vi hoppat tillbaks i tiden ganska ordentligt.
The Swordswoman of Huangjiang är den äldst bevarade wuxia-filmen som finns tillgänglig idag. En stumfilm från 1930,  där Sammo Hungs farmor spelar huvudpersonen! En film man mest ser för att studera, inte att njuta av. Helt klart intressant att se.
Tokyo Drifter är en hipp yakuza-film från 1966. Stilistisk som fan, men ganska ojämn. För mycket tid spenderas på trams-handling. En visuell fest får man i alla fall.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_118.mp3
Category:general -- posted at: 10:34pm CEST

Stor och småskaligt! Veckans filmer är ganska långt från varandra på alla sätt.
Avengers: Age of Ultron är ännu en sån där film. Den gör sin marvel-grej, och gillar man sånt levererar den troligen. Varning för överdos av superhjälte-trams dock.
Dragon Gate Inn är en klassisk Taiwanesisk wuxia-film från 1967. Den överraskade med influenser från western och samuraifilm, samt bra foto. Bra film, och värdig sin plats bland legenderna.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_117.mp3
Category:general -- posted at: 10:21pm CEST

Filmer som tiden glömde! Båda filmerna den här veckan är långt från relevanta, varken idag, eller när de kom. Peter hoppar in för att gästa medan Alex är borta.
Stoic är en Uwe Boll-film från 2008. Det är en ganska vågad film på många sätt, som inte lyckas med allt den försöker. Ändå värd att se tyckte vi!
Dinosaurus är en monsterfilm från 1960. Den har några skojiga ögonblick, men känns ganska förglömlig. Det finns tusen samtida filmer inom genren mer värda att se. De flesta av dem med ännu lägre budget.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_116.mp3
Category:general -- posted at: 9:33pm CEST

Avsked! Den här veckan säger vi farväl till Paul Walker och Phil Smoot.
Furious 7 är den senaste filmen i den härliga serien, som bara fortsätter leverera. De kastar ut bilar ur flygplan, och det är inte CG-effekter. Filmen levererar också ett rätt fint farväl till Paul Walker.
The Dark Power är den andra och sista filmen av Phil Smoot. Varför har vi sett båda hans filmer? Det frågar vi oss också, för det finns inte mycket att hämta här!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_115.mp3
Category:general -- posted at: 2:51pm CEST

Slumfest! Veckans filmer för med sig ett getto-tema.
Chappie är senaste filmen från Sydafrikanen Neill Blomkamp. Filmen är knappast klockren, och har aspekter som kommer förstöra för många tittare. Det förstörde dock inte för oss, och styrkorna vägde tyngre än svagheterna!
Guds Stad är en hyllad brasiliansk gangster-rulle från 2002. Det fanns inte mycket att klaga på här, en mycket bra film!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_114.mp3
Category:general -- posted at: 9:46pm CEST

Ett lite mer blandat avsnitt den här gången. Vi pratar om filmerna vi sett under veckan:
My Man
Strange Circus
Fury
Nightcrawler
Top Five
Fruitvale Station

I andra halvan fokuserar vi på Whiplash, en film vi tycker mycket om.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_113.mp3
Category:general -- posted at: 10:20pm CEST

Nej, vi lägger inte ner podden. För att hinna med, måste vi däremot dra ner på tempot. Ordinarie avsnitt kommer komma varannan vecka. På de andra veckorna blir det eventuellt något mindre, annorlunda, eller ingenting. Vi får se vad som händer!
Förutom denna information pratar vi om några filmer under avsnittet:
Exodus
Prisoners
Char's Counterattack

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_112.mp3
Category:general -- posted at: 8:15pm CEST

Innehållslöst! Veckans två filmer är imponerande innehållsfattiga, vilket ledde till ett kortare avsnitt - under en timme. Peter gästar.
Teenage Mutant Ninja Turtles är den nya turtles-filmen. Ingen verkar ha brytt sig i projektet, och de gjorde inte vi heller. Axelryckning
Alien Outlaw är en film från 1985, som handlar om utomjordingar som kommer till jorden för att vandalisera bilar. Filmen består till större delen av alldaglig dialog. Helt meningslöst med andra ord.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_111.mp3
Category:general -- posted at: 5:16pm CEST

Nya asiatiska äventyr! Den här veckan har vi kollat in två nyare filmer av lite mer alternativa slag. Eftersom det är nya filmer håller vi spoiler-nivån låg.
Man on High Heels är på ytan en hårdkokt neo-noir-snutrulle. Egentligen är det en historia om en man som vill bli kvinna. Det hela hanteras med överraskande klass, och vi båda var positiva till filmen.
Miss Zombie är den senaste filmen från regissören Sabu. Vi båda är fans av Sabu, och den här filmen visar att han fortfarande har kvar stinget!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_110.mp3
Category:general -- posted at: 9:50pm CEST

Högt och lågt! Den här veckan har vi sett filmer som tillsammans verkligen känns väldigt "Film och Skit".
The Music Lovers är Ken Russels Tchaikovsky-film från 1970. En film som siktar mer på känsla, snarare än ord, för att driva fram historien. Vi båda gillade den.
Bloodfist III: Forced to Fight
 är en actionmacka med Don "The Dragon" Wilson. En fängelsefilm vars mest utmärkande drag är mängden denim som alla karaktärer bär. Ingen annan film kommer i närheten! Inte så mycket att hämta här annars, och filmen kan nog skippas.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_109.mp3
Category:general -- posted at: 10:23pm CEST

Tvåordstitlar! Nyare filmer den här veckan, så vi gör en poäng av att inte spoila något.
Jupiter Ascending är senaste filmen från Wachowskisarna.  Filmen har några intressanta punkter, men är fundamentalt trasig.
Tokyo Tribe är en hip hop-musikal satt i ett hyperurbant Tokyo. Det är en underbar idé som inte är klockrent genomförd. Trots skavanker tycker vi ändå att den är värd att se.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_108.mp3
Category:general -- posted at: 10:02pm CEST

Galna effektspektakel! Den här veckan har vi kollat in två riktigt galna filmer från Hong Kong respektive Taiwan. Skyhöga ambitioner effektmässigt som realiseras med spottstyver.
Holy Flame of the Martial World är en Bröderna Shaw-film från 1983. En fullständigt vansinnig film med folk som flyger runt som vettvillingar skjutandes kung fu-laser från händerna. Den är definitivt värd att se, men kräver ganska stor vana av den här erans Hong Kong-filmkonventioner.
Dragon Ball: The Magic Begins är en filmatisering från 1991, av den kända serien. Hög ambition, med massor av effekter. Den spenderar dock mycket tid på hemsk humor, vilket gör filmen ganska smärtsam att se.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_107.mp3
Category:general -- posted at: 11:30pm CEST

Amerikanska äventyr! Alex kunde inte vara med den här veckan, så Peter gästar för några slumpmässiga filmer.
The Patriot (inte den med Steven Seagal) är ett kostymepos från Roland Emmerich. Filmen är med rätta ganska bortglömd idag, men den ledde till intressanta jämförelser med nutida blockbusters.
Apollo 18 är en "found footage"-film från 2011. En film som Timur Bekmambetov har producerat. Man får intrycket att han kastade pengar till några slumpmässiga personer med en bra idé. Filmen var helskön! Med ynka 76 minuter hade den det goda hyffset att inte slösa vår tid heller.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_106.mp3
Category:general -- posted at: 8:35pm CEST

Nya grejer! Vi körde på med en duo av nya filmer den här veckan.
Birdman är senaste filmen från Alejandro González Iñárritu, kanske mest känd för 21 gram och Babel. I Birdman tar han sig intressanta risker, och levererar på allt. Man skulle kunna säga att vi älskade filmen.
Taken 3 är ännu en Taken-film. Vi brukar gilla att se Liam Neeson springa runt och dela ut rättvisa, men i den här filmen hjälper inte det. Filmen misslyckas med det mesta. Man skulle kunna säga att vi hatade filmen.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_105.mp3
Category:general -- posted at: 9:34pm CEST

VHS-fest! Mästaren Anders bjöd hem oss för att ta del av hans samling av kult-VHS:er. Vi letade länge efter en passande film, och landade på Mördarbina, The Bees (1978). Ingen av oss hade sett den, så annat än att John Saxon (från Enter the Dragon) var med, visste vi inte riktigt vad som väntade oss. Det visade sig vara en ganska förvirrad film, som bjöd på flera nya kvalitéer av skit. Den är värd att se om man är intresserad av sånt, men andra än skitfilmsentusiaster kan nog skippa filmen.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_104.mp3
Category:general -- posted at: 9:49pm CEST

Mer kampsportsfilm! Blandat kompott den här veckan, av hårda knytnävslag och tuff karate.
Gymkata är ännu en film från Robert Clouse. Vi går i fällan om och om igen med den här regissören! Inte en helt lyckad film, trots det vinnande konceptet av att kombinera gymnastik och karate.
The Blade är en remake från 1995 av 60-talsklassikern The One-armed Swordsman. En riktigt trevlig film tycker vi båda, och det var ett gott återbesök.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_103.mp3
Category:general -- posted at: 7:15pm CEST

1