Film och Skit

Samurajepos! Vi avslutar året med två rediga samurajfilmer.
Samurai Rebellion är en film från Masaki Kobayashi - regissören av Film och Skit-favoriten Seppuku. I filmen spelar inte bara Toshiro Mifune, utan också Tatsuya Nakadai! Med andra ord är den så späckad av förutsättningar så man nästan spricker. Som tur är levererar filmen! Vi båda älskade den.
Heaven and Earth är ett försök till historiskt epos från Haruki Kadokawa - miljardärsarvingen till Kadokawa-förlaget. Den är proppad med statister som springer fram och tillbaka, men andra kvalitéer än det saknas. Ingen av oss var mycket för filmen. Rekommenderas endast till samurajfilmsfantaster.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_102.mp3
Category:general -- posted at: 11:48pm CET

God jul! I och med juletider lyckades vi samla ett större gäng den här gången, för att ha det trevligt med ninjafilm. Stefan, Danne, och Ryn gästar. Vi såg också senaste Hobbit-filmen.
Ninja: The Protector är en dussin-ninja-film från mästaren Godfrey Ho. Den hade några unika stunder, en motorcykel-duell t.ex., men är nog en film som kan skippas.
Hobbit del 3: Femhäraslaget är avslutningen på Peter Jacksons filmatisering av Bilbo. Vi var alla helt ok med filmen. Ett imponerande visuellt spektakel, som tyvärr inte engagerar känslomässigt dock.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_101.mp3
Category:general -- posted at: 9:34pm CET

Film och Skit avsnitt HUNDRA! Det känns toppen att vi har nått hit, och för detta pratar vi om en extremt viktig film - The Ninja Mission!
Det var sannerligen en stolt stund att kunna prata om en av de största svenska filmerna genom tiderna. Den är verkligen värd avsnittets längd - två timmar. Att se filmen är inte bara ett måste, den är också en symbol för ett förlorat filmsverige. En tragedi.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_100.mp3
Category:general -- posted at: 11:46pm CET

1