Film och Skit

Hårda knytnävslag och tuff karate! Den här veckan tar vi en paus från senaste tidens mastodontavsnitt. Vi har sett bara en film - The Raid 2: Berandal. Det är förstås uppföljaren till den suveräna actionfesten från 2011. Tvåan här försöker sig på att vara ett gangsterepos. Ingen av oss tyckte det var helt lyckat, men actionscenerna är fortfarande av toppkvalité.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_78.mp3
Category:general -- posted at: 9:38pm CEST

Road trip! Med en helg upptagen av midsommarfirande, blev vi tvungna att spela in i bilen. På vägen till och från Västervik har vi spelat in när vi pratar om allt möjligt i bilen. Med detta är det förstås sämre ljud, men vi kör på ändå! Vid mitten är det några passager som är svåra att höra pga att mikrofonen hamnade knasigt, men det försvinner. Ännu ett långt avsnitt - strax över två timmar.

Under färden diskuteras bland annat:
Dan Abnett
Svemenster och Svenska Akademien
Fist of Fury aka Fruktans Nävar aka The Chinese Connection aka Dragens Knytnaeve
Bruce Lee
Vem är the Tom Cruise of Sverige?
The dark age of comic hero book-movies
Per kör på en fågel
Ben Affleck
Digilistan
Melodifestivalen
Bloodsport
Kumite! Kumite! Kumite!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_77.mp3
Category:general -- posted at: 7:33pm CEST

Den här veckan fokuserar vi på en film - 2019: After the Fall of New York. Filmen visade sig ha många propra skitfilms-kvalitéer, vilket gav oss mycket att prata om. Stefan och Ryn gästar.
Vi pratar också lite om Pansarkryssaren Potemkin och John Dies at the End.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_76.mp3
Category:general -- posted at: 1:14pm CEST

Avsnitt 75 innebär att vi borde se något speciellt. För detta tog vi Hard Ticket to Miami. Den senaste Tom Cruise-scifi-filmen hade också premiär, så vi pratar även om den. Hard Ticket lyckades dra ut mycket prat från oss, så avsnittet blev långt, över två timmar.
Edge of Tomorrow är vad "Måndag hela veckan" hade blivit om det var en anime. Vi båda gillade filmen!
Hard Ticket to Hawaii är en film som ofta hamnar högt upp på bra skitfilms-listor. Trots att ingen av oss gillade filmen särskilt mycket, fann vi mycket att prata om.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_75.mp3
Category:general -- posted at: 9:53pm CEST

Hundra år gammal film! Tre timmar var den också! Det var dags att ta sig an den ökända klassikern The Birth of a Nation... Vi värmde upp med en lite nyare dokumentär.
20 Feet from Stardom är en Oscar-vinnande dokumentär som handlar om bakgrundssångare. Värd att se tyckte vi båda!
The Birth of a Nation var en kontroversiell film redan när den kom ut, 1915. Den var mer motbjudande än väntat i sitt budskap och genomförande. Den borde dock ses om man har film- eller historieintresse.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_74.mp3
Category:general -- posted at: 11:41pm CEST

1