Film och Skit

Varning! Enligt sommartradition kommer här ett bonusavsnitt, inspelat under natt till småtimmarna, med inflytande av alkohol. Det hela är av väldigt tvivelaktig kvalité! Vi sitter samtalar till youtube-videor. Det finns stunder av värdigt innehåll, men mest dumheter. Lyssna på egen risk!

Lite av det som händer under avsnittet:
Fightingspel
Alex och per och kampsport
En hipp tröja
El Maco tänker på hamburgare
Per skrattar så han nästan börjar gråta
Det där ögonblicket när man lutar på en stol och...
Geografilektion Japan
Uchinaguchi
Den där mexikanska trumman!
Atrappbarn för att stoppa privata drönare
Boom clap, the tune of 2005
Ore wa Tokyo umare, hip hop de sodachi!
Gå på gatan-spel, det svänger ju för fan!
Smaka en haya!
Post-scene
80talet hade inte kunna komma på den här låten.
Jakten efter en musikvideo där någon sitter i en sjukstol
Knattedisco
Katten gillar funk

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_86.mp3
Category:general -- posted at: 11:50pm CET

Ursinne! Veckans filmer är arga! För att kunna hantera detta, gästar Peter.
Rampage: Capital Punishment är det senaste Uwe Boll-mästerverket. Det är uppföljaren till Rampage, och som i den försöker herr Boll sig på något nytt. Vi alla tyckte det var intressant, man vet aldrig var man har den här mannen!
Rage är det senaste Nicolas Cage-mästerverket. Fast egentligen inte... En typisk mellanfilm för Cages karriär, och även en typisk mellanfilm för oss som tittare. Kan skippas.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_85.mp3
Category:general -- posted at: 10:47pm CET

Gubbfest! Med Alex tillbaka har vi fullt ös med en ny actionmacka, och en gammal Hong Kong-film. Stefan gästar.
The Expendables 3 är den senaste filmen i gubb-action-serien. Den misslyckas i ganska mycket, men Wesley Snipes, Mel Gibson och Antonio Banderas skiner. Vi lämnade ändå salongen leende.
The Snake, The Tiger and The Crane är en gammal Hong Kong-film från 1975 eller 1980, källorna håller inte riktigt med. Vi tyckte filmen var skit i alla avseenden. Den misslyckas till graden att den antagligen är helt obegriplig för de som inte är ordentligt insatta i genre-konventionerna.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_84.mp3
Category:general -- posted at: 9:19pm CET

Direkt till video! Kortare avsnitt den här veckan, med två nya filmer. En av dem borde gått direkt till video, men SF beslutade visa den på bio. Den andra gick just direkt till video, oförtjänt. Alex borta igen, så Peter gästar.
The Purge: Anarchy är den andra "Purge"-filmen. Verkar bli en ny franchise att se fram emot årligen! Den första filmen var skit, uppföljaren här var ganska skoj! En bra film att se i vardagsrumssoffan i sällskap.
The Zero Theorem är den senaste Terry Gilliam-filmen. Gilliam har alltid en distinkt visuell känsla i sina filmer, och är alltid värd att kolla in. Vi kände dock inte att filmen var ett exempel på när alla bitar faller på plats för honom.

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_83.mp3
Category:general -- posted at: 7:39pm CET

Oväntade kvalitéer! Båda veckans filmer kommer från regissörer där vi inte riktigt visste vad vi skulle få. Vi fick kvalité! Alex kunde inte vara med med här veckan, Stefan och Danne ryckte in för att förstärka!
Guardians of the Galaxy är den senaste Marvel-filmen. Regi av James Gunn som kommer från Troma-skolan! Vi alla blev ordentligt charmade, och tyckte om filmen.
The Double (2013) är en filmatisering av Dostojevskij-historien med samma namn. Manus och regi av Richard Ayoade, som vi känner från The IT Crowd och Garth Marenghis Darkplace. Svart humor och bäcksvart visuell noir-stil levererade ordentligt. Filmen var inte kanske klockren hela vägen, men rekommenderas!

 

Direct download: Film_och_Skit_-_Avsnitt_82.mp3
Category:general -- posted at: 10:32pm CET

1